Sieraden

Sieraden

Bij het dragen van mooie kleding als je na een gala gaat horen er ook vaak mooie sieraden bij. Net als bij kleding en andere dingen heb je ook sieraden in allerlei verschillende soorten en maten. Zo heb je goedkope sieraden en dure sieraden. Vaak zijn daarom de goedkope sieraden van slechte kwaliteit en gaan ze daarom ook vaak snel kapot. Vaak zijn het ook imitaties van de echte edelmetalen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zilver en goud. Dit is een van de meest nagemaakte dingen op de wereld. Het wordt ook overal in de wereld gemaakt. Dat gebeurt omdat er dan een enorm prijsverschil is tussen de twee producten. Dat komt omdat goud en zilver, maar een gelimiteerd product is. Zo betaal je al snel €50.000 euro voor een kilo aan goed en €700 euro voor een kilo zilver. Die prijzen liggen zo hoog omdat het niet veel gevonden wordt in de wereld en omdat er veel meer vraag naar is dan aanbod vliegen de prijzen omhoog. Ook zit daar een hele markt achter. Mensen die veel geld hebben kopen dus ook goud. Dat komt omdat ze dan geen rente hoeven te betalen over hun gespaarde geld.

Omdat er zoveel sieraden zijn wilt men ook graag onderscheid maken met de rest. Zo heb je sieradenwinkels die niet veel bijzonders verkopen. Daarnaast heb je ook sieraden die oplopen in de miljoenen euro’s. Dat komt omdat dat stenen voor gebruikt zijn die heel zeldzaam zijn om te vinden. Ook bevatten die sieraden vaak grote stenen. Omdat dat nog moeilijker te vinden is zijn de prijzen ook vaak nog veel duurder. Sommige van die sieraden zijn dus ook moeilijk te verkopen omdat het een hele kleine markt is. Niet veel mensen kunnen namelijk een sieraad kopen voor een paar miljoen euro. Daarom worden er speciale veilingen gedaan maar je kan inschrijven als je in die producten geinteresseerd bent.

Ook worden er veel horloges gekocht over de hele wereld. Net zoals andere sieraden kunnen horloges ook erg duur zijn. Denk bijvoorbeeld aan het bekende merk Rolex. Rolex is zo duur geworden omdat het al lang in de markt zit. Ook verkochten ze vroeger al dure horloges. De prijzen lagen gemiddeld wel veel lager dan nu en dat komt omdat er toen ook minder geld was. Tot de dag als vandaag is Rolex dus een van de bekendste horloge merken.

MEER TE WETEN KOMEN